lunes, 20 de junio de 2011

Mas La Llum

 
Mas la Llum és una finca situada a la Vall de la Bernarda, a Arens de Lledó, comarca del Matarranya, Terol.

Gaudeix d’un excel.lent entorn: el riu Algars a només 400mts, amb zones de banys naturals, i als peus del Parc Natural dels Ports de Beseit.

Un indret per gaudir al màxim del paisatge muntanyenc, de la diversitat de flora i fauna salvatge, de la tradició gastronòmica de la zona, dels fantàstics pobles medievals i de cultura tradicional entre d’altres.

Mas la Llum és un projecte de finca autosuficient, on hi ha previst una casa rural d’allotjament compartit, una aula de natura, una petita zona d’acampada, un sistema de basses per recollir i depurar les aigües per a la seva utilització, un hort, conreu i fruiters, i un petit tancat amb animals.

La Casa

Es construirà sota criteris de bioconstrucció, amb materials naturals i de la zona, fusta natural, bales de palla, argila i pintura a base de cal i pigments naturals.

Minimitzarem el consum d’aigua, proveint-la de vàters secs i instal.lant un sistema de recuperació i depuració biològica de l’aigua.

És una casa bioclimàtica i amb una eficiència energètica segons càlculs del projecte de 3,7 A.

El disseny de la casa permet aprofitar al màxim la llum del Sol i l’escalfor del mateix sobre tot a l’hivern, per tal de minimitzar el consum d’energia. El Sol també proveirà a la casa de l’energia necessària a través de plaques solars instal.lades a la teulada.

La calefacció és una caldera de biomassa que l’alimentarem de la neteja del bosc per tal de prevenir incendis.

Prevista de 8 habitacions, 4 dobles i 4 individuals, és d’allotjament compartit, és a dir, es com parteix les estances de menjador i sala conjuntament amb la família, fomentant la participació i l’intercanvi d’experiències.

Les persones allotjades a la casa poden participar activament de la vida a la finca i de les activitats de l’Aula de Natura.


L’Aula de Natura

És un espai dinàmic, on es faran tallers, jornades, cursos, activitats…. Tots ells impartits per professionals i experts dels diferents sectors, per donar a conèixer els elements necessaris d’una finca autosuficient, respectuosa amb l’entorn i les persones.

A l’Aula es recollirà informació i documentació per a la seva consulta i vol ser també un espai d’intercanvi de coneixements.

Volem fomentar la utilització de les energies renovables, l’aprofitament dels recursos i la utilització del mateixos de forma sostenible.


Us volem fer partícips del projecte i del seu desenvolupament, no només com a espectadors, sinó també de forma activa. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario